Opstalverzekering: vragen

Opstalverzekering: veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij voegen uw vraag z.s.m. toe. Uiteraard voorzien van antwoord.

V: Wat valt er onder de dekking van een opstalverzekering?

A: Een opstalverzekering dekt schade die wordt veroorzaakt aan een object (woonhuis). Daarnaast dekt deze verzekering schade die wordt geleden aan alle onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn aan het object. Wanneer u bijvoorbeeld een laminaat vloer heeft die niet vastgeplakt zit aan de onderlaag, wordt eventuele schade aan de vloer niet vergoedt. Zit de vloer wel vastgeplakt aan de onderlaag, dan wordt de schade wel vergoedt met een opstalverzekering.

Voor meer informatie over de dekkingen van de opstalverzekering kunt u hier terecht.


V: Is het afsluiten van een opstalverzekering verplicht?

A: Het afsluiten van een opstalverzekering is niet in alle gevallen verplicht, maar is wel altijd aan te raden. Zeker wanneer u een koopwoning bezit. In veruit de meeste gevallen wordt bij het afsluiten van een hypotheek vereist dat een opstalverzekering wordt afgesloten. Een hypotheekverstrekker ziet natuurlijk niet graag dat het object waarvoor een hypotheek is verstrekt verloren gaat. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder in veruit de meeste gevallen een opstalverzekering zal hebben afgesloten. Hoewel het afsluiten van een opstalverzekering dus niet verplicht is, hebben de meeste mensen deze verzekering toch.


V: Hoe stap ik over van opstalverzekering?

A: Overstappen van verzekeraar klinkt misschien lastig, maar is dat allerminst. Wanneer u overstapt naar een nieuwe opstalverzekering regelt uw nieuwe verzekeraar namelijk de overstap voor u. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Omdat de meeste verzekeraars een opzegtermijn van een maand handhaven kan het wel even duren voordat de overstap daadwerkelijk afgerond is.

Om een nieuwe opstalverzekering te vinden kunt u gebruik maken van onze vergelijkingsmodule.

V: Ik ben lid van een VVE, moet ik een eigen opstalverzekering afsluiten?

A: Wanneer u lid bent van een VVE is de kans groot dat u een opstalverzekering heeft die loopt via de VVE. U betaald daar dan automatisch aan mee door middel van de bijdrage die u betaald aan de VVE. Het is wel verstandig om na te gaan wat voor opstalverzekering de VVE voor u heeft afgesloten.


V: Hoe bereken ik het tarief van mijn opstalverzekering?

A: Het zelf berekenen van het opstalverzekering tarief is onbegonnen werk. Er zijn veel factoren waar rekening mee gehouden moet worden en iedere factor wordt door de verschillende verzekeraars een ander gewicht toegekend.

Meer informatie over het berekenen van de opstalverzekering tarieven vindt u hier.


V: Hoe zeg ik mijn opstalverzekering op?

A: Wanneer u, om welke reden dan ook, uw opstalverzekering volledig wenst op te zeggen zonder de overstap te maken naar een nieuwe verzekeraar, zijn er verschillende stappen die u moet doorlopen om te zorgen dat de opzegging probleemloos verloopt.

Voor meer informatie over het opzeggen van de opstalverzekering kunt u hier terecht.

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Saturnusstraat 68
    1829CZ Alkmaar
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden