Opstalverzekering - Hoe en wat?

Over de opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt schade die ontstaat aan een object. Dit in tegenstelling tot een inboedelverzekering die schade aan spullen binnen het object vergoedt.

Met een opstalverzekering verzekert u uw opstal (gebouw of object) tegen schade. Vereiste hiervoor is dat het object onlosmakelijk verbonden is met de grond. Daarnaast vallen ook onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn aan het object weer onder de dekking van de opstalverzekering. Met een opstalverzekering verzekert u dus uw object of woonhuis en alle componenten die verbonden zijn aan uw object of woonhuis.

Voor wie is de opstalverzekering?

Het afsluiten van een opstalverzekering is vooral bedoeld voor eigenaren van woningen. Wanneer u vastzit aan een hypotheek heeft u namelijk een groot probleem wanneer uw object beschadigt raakt en u hiertegen niet verzekerd bent. Wanneer u een object huurt is het afsluiten van een opstalverzekering overbodig. Uw verhuurder dient in dit geval een opstalverzekering af te sluiten. Wanneer het object beschadigd raakt valt dit immers onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder. In het geval u een huurwoning betrekt is het wel aan te raden uw spullen te verzekeren met een inboedelverzekering.

De opstalverzekering wordt aangeboden door bijna alle grotere verzekeraars. De prijs van de opstalverzekering ligt voor een gemiddelde woning rond de 10 euro per maand. Wanneer schade vergoedt dient te worden door de verzekeraar is het bij verschillende opstalverzekeringen mogelijk dat u eigen risico betaald. Dit eigen risico ligt nooit hoger dan 150 euro per geleden schade. Vooral de goedkopere opstalverzekeringen kennen een eigen risico.

Aanvullende verzekeringen

Naast de standaard verzekering bieden veel verzekeraars aanvullende verzekeringen aan waarmee de opstalverzekering uitgebreid kan worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om een glasverzekering. Hoewel glas onlosmakelijk verbonden is aan uw object wordt glasschade toch door de meeste basis opstalverzekeringen niet vergoedt. Met een Allrisk opstalverzekering, wordt glasschade in de meeste gevallen wel vergoedt. Andere aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de inboedelverzekering. Van al deze aanvullende verzekeringen is de inboedelverzekering verreweg het belangrijkste. Wanneer u namelijk zowel een opstal- als inboedelverzekering heeft, bent u verzekerd tegen alle schade aan uw object en uw spullen.

Het is raadzaam uw opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Hiermee voorkomt u niet alleen extra papierwerk, maar bent u ook zeker van een snelle vergoeding bij eventuele schade. Omdat de opstalverzekering en inboedelverzekering elkaar op sommige punten overlappen, kan de betaling van een eventuele claim lang op zich laten wachten wanneer de verschillende verzekeraars besluiten de schuld bij de ander te leggen. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen door beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Saturnusstraat 68
    1829CZ Alkmaar
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden