Opstalverzekering opzeggen en overstappen

Opstalverzekering opzeggen

Wanneer u overstapt naar een nieuwe opstalverzekering zegt uw nieuwe verzekeraar de oude opstalverzekering voor u op. U kunt de opstalverzekering ook zelf opzeggen.

Er zijn verschillende redenen waarom het mogelijk is dat u uw huidige opstalverzekering wilt opzeggen. Wanneer u echter van plan bent een nieuwe opstalverzekering af te sluiten, raden wij u graag aan de nieuwe verzekeraar uw huidige opstalverzekering te laten opzeggen. Verzekeraars hebben hiervoor ruim de mogelijkheid. Wanneer u niet overstapt naar een nieuwe opstalverzekering, maar wel uw huidige opstalverzekering wenst op te zeggen, kunt u de volgende stappen volgen.

Stap 1: Uitzoeken of u vastzit aan een contract en of dit contract verlopen is
Sommige verzekeraars stellen bij het afsluiten van een opstalverzekering een minimale contractsduur op. In de meeste gevallen zal dit 1 jaar zijn. Wanneer uw opstalverzekering een minimale contractsduur kent is het belangrijk uit te zoeken of deze inmiddels voorbij is. Wanneer u namelijk overstapt van opstalverzekering terwijl uw oude contract nog niet verlopen is, kan door uw oude verzekeraar een boete voor contractbreuk worden gegeven. Of uw huidige opstalverzekering een minimale contractsduur kent kunt u terugvinden op uw polisblad.

Stap 2: Uitzoeken hoe uw verzekeraar de opzegging wenst te ontvangen
Hoe het opzeggen van uw opstalverzekering in zijn werk gaat is afhankelijk van uw verzekeraar. Bij enkele verzekeraars kunt u de opstalverzekering online opzeggen via een persoonlijk account. Andere verzekeraars vereisen een schriftelijke opzegging. Hoe dit geregeld is bij uw verzekeraar vindt u terug op de website van uw verzekeraar. Indien deze informatie niet goed vindbaar is, wat helaas vaak het geval is, raden wij u aan telefonisch contact op te nemen met uw verzekeraar.

Stap 3: De opstalverzekering opzeggen
Bij uw opzegging van de opstalverzekering geeft u aan dat u wenst de verzekering stop te zetten. U hoeft daarbij geen reden voor de opzegging op te geven. Dat mag natuurlijk wel. Het is mogelijk dat u deze opzegging online of per post moet doen (zie stap 2).

Stap 4: De bevestiging en de opzegtermijn
Wanneer uw opzegging in goede orde is ontvangen, ontvangt u hiervan een bevestiging. Omdat de verzekeraars een opzegtermijn van een maand hanteren loopt u opstalverzekering nog tenminste een maand door. De verzekering is officieel geannuleerd wanneer u hiervan een definitieve bevestiging ontvangt.

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Saturnusstraat 68
    1829CZ Alkmaar
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden