Inboedelverzekering

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is aan te raden voor een ieder die kostbare producten in huis heeft. In tegenstelling tot een opstalverzekering is deze verzekering ook voor huurders aan te raden.

Een inboedelverzekering sluit naadloos aan bij een opstalverzekering. De beidde verzekeringen samen vallen onder de woonverzekeringen. In principe dekt een opstalverzekering schade die ontstaat aan uw woonhuis en de inboedelverzekering schade die ontstaat aan de spullen in uw huis. Op veel punten zijn deze verzekeringen nauw met elkaar verbonden. Wanneer u bijvoorbeeld een vastzittende parketvloer in uw woning heeft liggen, valt eventuele schade aan de vloer onder de dekking van de opstalverzekering. Maar wanneer u een niet vast liggende laminaat vloer heeft, valt eventuele schade aan de vloer onder de dekking van de inboedelverzekering.

Dekking van de inboedelverzekering

De verzekeraars hanteren de regel dat alles wat onlosmakelijk verbonden is aan het huis valt onder de opstalverzekering. Alles wat niet onlosmakelijk verbonden is aan het huis valt dan onder de inboedelverzekering. In het kort komt het er dus op aan dat alle producten die opgepakt kunnen worden onder de inboedelverzekering vallen. Denk hierbij aan een laptop, televisie of kast.

Dekking tegen glasschade
Verschillende verzekeraars bieden aanvullende dekkingen die kunnen worden toegevoegd aan de inboedelverzekering. Wanneer u bijvoorbeeld in een huurwoning woont, is het onnodig een opstalverzekering af te sluiten omdat uw verhuurder daar verantwoordelijk voor is. De kans bestaat dan wel dat uw verhuurder een opstalverzekering zonder glasdekking heeft afgesloten. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering heeft u dan vaak de mogelijkheid om een glasverzekering af te sluiten bij de verzekering.

Dekking buitenshuis
Ook bieden verzekeraars vaak een aanvullende buitenshuis verzekering aan in combinatie met een inboedelverzekering. Met deze aanvullende verzekering zijn uw spullen verzekerd tot een bepaald bedrag indien deze buitenshuis beschadigd raken of gestolen worden. Wanneer uw laptop bijvoorbeeld thuis beschadigd raakt, dekt de inboedelverzekering deze schade. Maar wanneer uw laptop in de trein beschadigd raakt wordt deze schade niet gedekt door de inboedelverzekering.

Korting op de inboedelverzekering

Veel verzekeraars die zowel een opstal- als inboedelverzekering aanbieden, bieden nieuwe klanten aantrekkelijke kortingen wanneer deze beide verzekeringen bij hen worden afgesloten. Deze korting is natuurlijk een goede reden om deze woonverzekeringen bij een enkele verzekeraar onder te brengen, maar het is natuurlijk ook gewoon handig om een enkele rekening te ontvangen.

Inboedelverzekering vergelijken

De hoogte van de premie voor uw inboedelverzekering is afhankelijk van verschillende factoren waarbij elke verzekeraar deze factoren een ander gewicht toekent. Het maken van een goede vergelijking is daardoor moeilijk. Of u zou de tijd moeten nemen om bij elke aanbieder van de inboedelverzekering een vergelijking op maat te maken. Dit is uiteraard erg tijdrovend. Daarom stellen wij u graag onze vergelijkingsmodule aan waarmee u gemakkelijk inboedelverzekeringen vergelijkt. Met onze vergelijker ziet u direct de tarieven die de verschillende verzekeraars rekenen op basis van uw persoonlijke situatie. Wij hebben zoveel mogelijk inboedelverzekeringen opgenomen in onze vergelijking. Ook de verzekeraars waarvan wij geen vergoeding ontvangen zijn vertegenwoordigd. Daarnaast is onze vergelijker geheel onafhankelijk en worden de resultaten altijd getoond van goedkoopste naar minst goedkoopste. Een eventuele vergoeding heeft dus geen invloed op de resultaten.

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden