Welke verzekeringen sluit jij af?

Verzekering

Welke verzekeringen sluit jij af?

  • door de redactie
  • 09-09-2016
Je kunt je tegenwoordig verzekeren voor alles en nog wat. Binnen de wereld van de financiƫn zijn verzekeringen een goed verkopend product. Maar welke verzekeringen zijn nu echt van belang? Welke verzekeringen moet je afsluiten en welke verzekeringen zijn aan te raden, maar niet verplicht? En welke verzekeringen zijn vooral leuk als je er wat aan zou hebben. We bespreken het in dit artikel.

Verplichte verzekeringen

Nederlanders zijn verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten, mits ze aan de voorwaarden voldoen. Zo is iedere inwoner verplicht op een zorgverzekering af te sluiten. Deze worden aangeboden door diverse instanties, maar tegenwoordig wordt er ook al gediscussieerd over de mogelijkheid om een staatsverzekering af te sluiten. Deze zou zonder eigen risico zijn en in de peilingen is deze erg populair.

Wanneer je een auto bezit, dien je een WA verzekering af te sluiten. Je kunt deze uitbreiden met een WA Caso of een WA Allrisk-dekking, waarmee je ook schade voor jezelf verzekert. Hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de verzekering uit zal pakken.

Bezit je een woonhuis? Dan dien je ook de opstalverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je jezelf tegen schade aan het huis. Deze verzekering wordt doorgaans verplicht gesteld door de bank of de hypotheekverstrekker, zodat zij met meer zekerheid weten dat het geleende bedrag ook wordt terugbetaald (en niet gaat zitten in een dakrenovatie, een fout in de riolering en dergelijken).

Andere verzekeringen (niet verplicht)

Dan heb je als particulier altijd nog de mogelijkheid om je te verzekeren tegen allerlei ongemakken, zoals brand, diefstal, rechtsbijstand, op reis, annuleringsverzekering en een verzekering voor je telefoon of zelfs je huisdier.

Deze verzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten en passen zich aan naar de behoefte van de mensen. Wanneer er veel sprake is van oldtimers, zal de oltimerverzekering weer in het oog springen. Mensen met een caravan, krijgen om de haverklap een voorstel om die verzekering eens onder handen te nemen.

Een huisdierverzekering kun je afsluiten om onvoorziene kosten te dekken, zoals een bezoek aan de dierenarts.

Overige verzekeringen

En dan zijn er nog heel veel verzekeringen waarvan je mogelijk niet eens wist dat ze bestonden. We noemden al de huisdierenverzekering en de oldtimerverzekering, maar er is ook een bruiloftsverzekering. Daarmee verzeker je de kosten van je bruiloft, dat je die terug krijgt als de bruiloft onverhoopt niet door mocht gaan. Je kunt je verzekeren tegen een uitvaart, waardoor je nabestaanden niet met onnodig hoge kosten achterlaat en je kunt jezelf verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Als je dan ongeschikt wordt geacht, krijg je een verhoogde uitkering en hoef je niet meer op zoek naar een andere baan.

Welke verzekeringen je afsluit is natuurlijk aan jou. Wel is het zo dat hoe meer verzekeringen je hebt, hoe duurder het zal worden. In dat geval kun je wellicht beter overwegen om bepaalde kosten in het risico mee te nemen, dan dat je er iedere maand premie voor betaalt. Maar vaak is het zo dat je dit eerst moet ervaren.

Kom je er niet uit? Ga dan op gesprek bij een financieel adviseur. Die kan je ongetwijfeld verder helpen met je vragen.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Verzekering".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden