Waar sluit ik een opstalverzekering af?

Review

Waar sluit ik een opstalverzekering af?

  • door de redactie
  • 23-09-2016
De naam zegt het eigenlijk grotendeels al, want een opstalverzekering is een verzekering die de schade aan een opstal dekt. Een opstal is in dit geval een bouwwerk dat door mensen op de grond geplaatst is. Een opstalverzekering vergoed schade aan een woning door bijvoorbeeld brand. Evenals voor vrijwel alle andere soorten verzekeringen die er in Nederland af te sluiten zijn, is het aanbod van opstalverzekeringen ook bijzonder groot. Hierdoor kan het zijn dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn immers zoveel verzekeraars dat het lastig is om er eentje uit te plukken. Om jou een handje te helpen staan hieronder enkele verzekeringsmaatschappijen die bij NederlandReview goed scoren op het gebied van de opstalverzekering.

Ohra

Dit verzekeringsbedrijf ken je vast en zeker wel. De kans bestaat dat je er op televisie of de radio weleens reclame van gehoord hebt of dat je er in de krant een advertentie van hebt gezien. Wanneer je een opstalverzekering afsluit bij Ohra, is je woning beschermd tegen schade door brand, storm of wateroverlast. Wanneer je wilt weten hoeveel premie je maandelijks kwijt bent voor een opstalverzekering bij Ohra, kun je dit aan de hand van een aantal simpele stappen snel berekenen. Indien alles je aanstaat, is het eveneens mogelijk om de verzekering direct af te sluiten.

Ditzo

Wanneer je een opstalverzekering, oftewel woonhuisverzekering, afsluit bij Ditzo, ben je verzekerd voor schade aan je huis en alles wat daaraan vast zit. Hierbij kun je denken aan de muren, het dak, de garage en de badkamer, maar ook zonnepanelen en een ingebouwde koelkast. Indien jouw woning schade heeft opgelopen door brand, storm of wateroverlast, kun je snel een eenvoudig de schade melden via WhatsApp. Is het noodzakelijk dat er door de schade vervangende woonruimte komt? Dan regelt Ditzo dit allemaal voor je. De premie bij deze verzekeraar kun je eenvoudig berekenen via de website.

Reaal

Het afsluiten van een opstalverzekering bij Reaal brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo ben je hier allrisk verzekerd en wordt het glas standaard meeverzekerd. Tevens ben je bij Reaal nooit onderverzekerd. Speciaal voor mensen met een losse garage die op een ander adres staan dan het woonadres, heeft Reaal een Garage Opstalverzekering. In deze verzekering zijn alleen garages met een herbouwwaarde van maximaal 100.000 euro verzekerd. Het is alleen mogelijk om een dergelijke verzekering af te sluiten wanneer de garage een eigen adres heeft in Nederland. Dit adres komt dan namelijk ook op de polis te staan. Kijk hier voor reaal ervaringen.

Allianz

Opstal is in feite een technische term voor een huis, dus bij een opstalverzekering van Allianz is het merendeel van je woning bij schade gedekt. Een opstalverzekering van Allianz dekt bijvoorbeeld schade aan het huis als gevolg van brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die je zelf met opzet veroorzaakt, wordt bij een opstalverzekering van Allianz niet vergoed. Bij deze verzekeraar is het mogelijk om te kiezen voor een standaard dekking, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Logischerwijs wordt er in dit laatste geval meer vergoed dan bij een standaard opstalverzekering.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Review".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden