Waar moet je op letten bij een verhuizing?

Verhuizen

Waar moet je op letten bij een verhuizing?

  • door de redactie
  • 13-06-2017
Een verhuizing zorgt bij veel mensen voor de nodige stress in aanloop naar deze verhuizing. Dit is ook niet gek, want bij een verhuizing dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het inpakken en verhuizen van je inboedel, maar ook aan het regelen van het papierwerk voor de aan- en verkoop van je woning, het in orde maken van de verzekeringen, enzovoorts. Om te voorkomen dat je geen overzicht meer hebt bij een verhuizing en daardoor dingen vergeet, is het raadzaam om vooraf een plan op te stellen voor de verhuizing. Met een dergelijk plan weet je precies in welke volgorde je de verschillende handelingen uit moet voeren om de verhuizing tot een goed einde te kunnen brengen.

Administratief werk bij een verhuizing
Voordat je kunt gaan verhuizen moet het administratieve deel van de verhuizing geregeld zijn. Dit betekent dat je oude woning verkocht moet zijn, het papierwerk voor de nieuwe woning geregeld moet zijn en dat alle verzekeringen afgesloten moeten zijn. Vaak worden de verzekeringen vergeten of naar een later moment na de verhuizing verschoven. Dit brengt echter de nodige risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het vergeten van de inboedelverzekering. Als gevolg hiervan kan de diefstal van je spullen in je nieuwe huis vervelende en kostbare gevolgen hebben. Deze schade wordt in dat geval namelijk niet gedekt.

Een verhuisbedrijf voor de verhuizing inschakelen
Om ook de verhuizing zelf soepel te laten verlopen is het raadzaam om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf inschakelen kan tegenwoordig heel eenvoudig online! Het merendeel van de verhuisbedrijven heeft een website waarop de diensten van het bedrijf beschreven staan. Vaak kun je vooraf aangeven welke taken rond de verhuizing door het verhuisbedrijf gedaan moeten worden en welke taken je zelf uitvoert. Zo kun je een verhuizing zo duur maken als je zelf wilt!


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Titel van het artikel

  • 09-10-2017

Als je van plan bent om binnenkort te gaan verhuizen dan is het verstandig om eens met een kritisch oog naar je verzekering te gaan kijken. Veel mensen... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2019 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden