Voor en nadelen van uitzendkrachten

Uitzendkrachten

Voor en nadelen van uitzendkrachten

  • door de redactie
  • 09-10-2017
Door de aantrekkende economie maken steeds meer bedrijven gebruik van uitzendkrachten om het personeel aan te vullen. Maar waar moet eigenlijk rekening mee gehouden worden bij het inhuren van een uitzendkracht.

Het voordeel van uitzendkracht is dat het uitzendbureau de echte werkgever is van de uitzendkracht, hierdoor hoef jij je niet bezig te houden met de werving en administratie van deze werknemer. Het enigste wat jij voor je rekening moet nemen is dat jij verantwoordelijk bent voor de personeelskosten. Een bijkomend voordeel van een uitzendkracht in dienst hebben is dat ze erg flexibel zijn, als je geen uren meer nodig hebt dan ben je niet verplicht om hem in dienst te houden. Zo zorg je ervoor dat je alleen de daadwerkelijk gewerkte uren hoeft te betalen. Daarnaast kun je als de werknemer niet bevalt gelijk afscheid van hem nemen, dit kan ook nadelig voor jouw zijn want als jouw bedrijf niet bevalt voor de werknemer dan kan hij ook ieder moment stoppen.

Daarnaast is een uitzendkracht redelijk prijzig om in te huren, je betaald namelijk niet alleen het loon van de werknemer maar ook een extra toelage voor het uitzendbureau. Rekenen hierbij dat dit kan oplopen tot 2 of 3 keer het normale uurloon. Daarnaast ben je evengoed verantwoordelijk voor de werknemer als hij bij jouw in dienst is, hoewel hij geen contract bij jouw bedrijf heeft ben jij evengoed verantwoordelijk voor de naleving van het Arbo contract, zo kan een uitzendkracht jouw verantwoordelijk stellen bij schade als gevolg van een bedrijfsongeval.

Wanneer is het verstandig om uitzendkrachten in te huren?
Als je seizoensgebonden werk aanbied zoals bijvoorbeeld in de bollen of bij sommige horecabedrijven die het moeten hebben van goed weer, of als je te maken hebt met tijdelijke functies zoals administratieve krachten. Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van het uitzendbureau, als jij bijvoorbeeld horeca personeel nodig hebt dan is het slim om personeel in te huren via een bedrijf die daar gespecialiseerd in is. Vergelijk daarom altijd uitzendbureaus net zoals jij je verzekering vergelijkt.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Uitzendkrachten".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2019 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden