Voeten op de grond. Jouw grond.

Opstalverzekering

Voeten op de grond. Jouw grond.

 • door de redactie
 • 12-06-2020
Misschien is grond het verkeerde woord. We bedoelen namelijk je vloer. Want heb je in je woning of kantoor een nieuwe vloer nodig, dan maak je natuurlijk niet halsoverkop een keuze.

In plaats daarvan sta je stil bij wat er eventueel nog meer aangepast gaat worden. Krijgen ook de muren en je plafonds een behandeling? Dan wil je wel dat de kleuren en texturen allemaal perfect bij elkaar passen. Ook is het handig om na te denken over de manier waarop de vloer gebruikt wordt. Als in, wordt er alleen over gelopen of rollen er misschien banden van fietsen, brommers, scooters, auto’s of zwaarder materieel overheen? Want in dat geval kies je natuurlijk wel een materiaal dat tegen een stootje kan. Kleine spoiler: laminaat valt dan wel af. Sorry.

Om je een kleine indruk te geven van de vele opties die je hebt, nemen we even de tijd om enkele populaire materialen met je bij langs te gaan. Hopelijk helpt dat je bij het doorhakken van de knoop!
Laminaat
Ja oké, we deden er daarnet dan wel even heel geinig over, maar daarmee willen we natuurlijk niet zeggen dat laminaat een waardeloze ondergrond is. Integendeel! Deze kunststof die uit meerdere lagen bestaat is terecht mateloos populair. Dat komt omdat je de onderdelen heel eenvoudig aan elkaar kunt klikken. De samengestelde planken komen dan heel dicht op elkaar te liggen, waardoor vocht geen kans krijgt om schade aan te richten.

Wil je ook dat je laminaat zelf beschermd wordt? Want in sommige varianten wordt wel degelijk hout verwerkt en dat kan krom trekken. Kies dan voor waterbestendig laminaat, met een coating die voorkomt dat vocht wordt geabsorbeerd.

Oh ja, nog een groot voordeel van dit materiaal: het is geheel krasvrij!
Visgraat pvc vloer
Ja ja, we weten het. Een houten vloer is hartstikke mooi, maar vergt wel veel onderhoud. Waarom zou je dan niet kiezen voor een materiaal dat dezelfde eigenschappen heeft als hout maar waar je helemaal geen omkijken naar hebt?

Dankzij het haaks liggende patroon wordt het motief van deze pvc vloer ‘visgraat’ genoemd. Het heeft dezelfde nerfstructuur als hout, evenals een natuurlijke kleur. Daarnaast voelt het heel fijn aan je voetzolen, is eenvoudig te reinigen en dempt geluid. Dat scheelt voor je buren, mocht je kinderen hebben!
Betonvloer
Zoek je een vloer dat tegen een stootje kan? Dan is een betonvloer een geschikte optie. Maar, dat is niet het enige voordeel van dit type vloer. Dit type vloer is naadloos, waardoor je geen last hebt van vuile of versleten voegen. De gladde afwerking zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Daarnaast heb je de keuze uit talloze varianten. Wil je een hippe kleur? Of een meer traditionele betonkleur? Alles is mogelijk. Houd er rekening mee dat je eerst de vloer moet egaliseren voordat je een betonvloer kan laten leggen.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Waarom een opstalverzekering

 • 31-10-2016

Meteorologen geven aan dat we in Nederland steeds vaker rekening moeten houden met noodweer, zoals u onder andere kunt lezen in het Lees meer

Geld lenen voor een verbouwing, hoe werkt dat?

 • 03-03-2020

Wil je jouw huis laten verbouwen, omdat je meer ruimte wilt, of omdat je huis niet helemaal meer voldoet aan jouw wensen? Dan is het belangrijk om goed... Lees meer

Wie is er aansprakelijk bij een storm: jij of je buurman?

 • 16-04-2020

Elk jaar krijgen we wel een paar keer te maken met een zware storm. Op veel plaatsen is er schade door omgewaaide bomen, rondvliegende dakpannen en andere... Lees meer

Koop verstandig en vergelijk prijzen

 • 12-06-2020

Niemand geeft graag meer geld uit dan absoluut nodig. Logisch ook. Er zijn er maar weinigen die het zich kunnen veroorloven om met bankbiljetten te smijten.Lees meer

Renovatie | Vertrouw je op jezelf of op een professional?

 • 12-06-2020

Dat hangt natuurlijk grotendeels van je proces af. En van je eigen zelfvertrouwen, kennen én kunnen. En zo zijn er nog wel andere belangrijke factoren... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

 • Adres: Saturnusstraat 68
  1829CZ Alkmaar
 • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden