Valt glasschade onder een opstalverzekering?

Valt glasschade onder een opstalverzekering?

 • door de redactie
 • 10-09-2019
Glasschade komt vaker voor dan u denkt. Daarom is een goede glasverzekering zeker geen overbodige luxe. Er zijn veel verzekeraars die een glasverzekering aanbieden door gebruik te maken van een losse module. Het kan ook zo zijn dat, als u een opstalverzekering afsluit, daarin glasschade is opgenomen. Het is dus belangrijk dat u bij het afsluiten van een opstalverzekering nagaat of glasschade ook gedekt is. Omdat glas in veel gevallen tot het woonhuis wordt gerekend, valt glasschade hierbij onder de opstalverzekering. Wanneer u een woonhuis huurt dan valt glasschade onder de inboedelverzekering of onder de opstalverzekering van de verhuurder.

Bijzonderheden


Wanneer u versierd glas heeft is het belangrijk om in de voorwaarden te kijken of dit vergoed wordt door de verzekeraar. Zo ook voor balkonglas en glas bij terreinafscheidingen.


 • Het glas van douchecabines valt in de meeste gevallen onder je glasverzekering. Maakt u gebruik van een hobbykas dan wordt het glas maar bij een paar opstalverzekeraars vergoed. Dat komt, omdat dit glas regelmatig beschadigd wordt door bijvoorbeeld een hagelbui.


 • Maakt u gebruik van glazen deuren in huis en lichtkoepels dan zijn deze gedekt tegen schade.


 • Wanneer u de woning langer dan een paar maanden verlaat, sluiten veel verzekeraars glasschade uit door vandalisme.Je eigen risico


Er zijn maatschappijen die bij een ingediende glasschade een eigen risico hanteren. Maakt u gebruik van schadesturing dan heeft u geen eigen risico. In zo’n geval kunt u gebruik maken van een schadeherstelbedrijf.

Aangebrachte schade


Brengt u of een van uw gezinsleden schade aan bij een ander, dan kunt u de schade claimen via uw aansprakelijkheidsverzekering. Een dakpan kan bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan het dak eraf vallen en de ruit van je buurman beschadigen.
Gebeurt dat bij een storm (windkracht hoger dan 7) dan zal de buurman dat op zijn eigen woonverzekering moeten verhalen.

Ook een kind kan de ruit van de buurman ingooien. In zo’n geval kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering.

Een glasverzekering


Onderzoek van de consumentenbond heeft uitgewezen dat de glasverzekeringen niet allemaal aan elkaar gelijk zijn. Wanneer u een verzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken. Houdt rekening met de dekking en voorkom onderverzekering. Wanneer u namelijk onderverzekerd bent krijgt u slechts een deel uitgekeerd. Er zijn ook maatschappijen die een maximum hebben voor het uitgekeerde bedrag. Voordat u dus de polis ondertekent, moet u alle voorwaarden op de polis een paar keer hebben doorgenomen.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Is mijn woonhuis verzekerd tijdens een verbouwing?

 • 09-09-2019

Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is het belangrijk om van te voren even te kijken naar je woonhuis of opstalverzekering.... Lees meer

Heb ik een opstalverzekering nodig voor een huurwoning?

 • 17-09-2019

Als je net in je nieuwe huurwoning gaat wonen dan koop je al je meubels en krijg je een kriebel in je maag. Die nieuwe meubels daar ben je best wel een... Lees meer

Wat wordt gedekt door een opstalverzekering?

 • 24-09-2019

Alle huiseigenaren zijn verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als u een huis huurt... Lees meer

Wat is het verschil tussen een opstal en inboedelverzekering?

 • 07-10-2019

In de basis is het heel eenvoudig om het verschil tussen deze twee verzekeringen uit te leggen. Bij een Lees meer

Is een Opstalverzekering verplicht?

 • 16-10-2019

We hebben tegenwoordig allemaal een enorme hoeveelheid zaken waar we ons voor kunnen, of moeten, verzekeren. Wanneer je de inventarisatie maakt van wat... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

 • Adres: Pijlkruidstraat 14
  2215GD Voorhout
 • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden