Soorten verzekeringen

Verzekeringen

Soorten verzekeringen

  • door de redactie
  • 06-06-2017
In Nederland kun je bijna overal een verzekering voor afsluiten. Mensen in het buitenland lachen soms een beetje om het grote aanbod van verzekeringen in Nederland. Toch kan het geen kwaad om goed onderzoek te doen in welke soorten verzekeringen er allemaal zijn en welke je daarvan nodig hebt om financieel onbezorgd door het leven te gaan. Wat is een verzekering eigenlijk en welke soorten zijn er?

Wat is een verzekering?

Een verzekering is een overeenkomst die je aangaat met een verzekeraar. Je ontvangt vanuit de verzekeraar een vergoeding mocht jou iets overkomen dat onder de dekking van de desbetreffende verzekering valt. Uiteraard staat daar ook iets tegenover: premiebetaling aan een verzekeraar. Verzekeringen in Nederland zijn over het algemeen in drie soorten te onderscheiden:

- Schadeverzekeringen
- Zorgverzekeringen
- Levensverzekeringen

Schadeverzekeringen

Een schadeverzekering sluit je af om het financiële risico op een bepaalde schade af te dekken. Je kunt hierbij denken aan autoschade of lekkage in huis. Er zijn ook verzekeringen die uitkeren bij schade tijdens je vakantie. Voorbeelden van schadeverzekeringen zijn:

- Opstalverzekering
- Inboedelverzekering
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Reisverzekering
- Rechtsbijstandverzekering
- Autoverzekering

De andere verzekeringen kun je bijvoorbeeld vergelijken op de site van Independer.

Zorgverzekeringen

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit heeft enkel en alleen betrekking op de basisverzekering. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten die je maakt voor een bezoek aan de huisarts. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. Naast de basisverzekering is het ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee worden bijvoorbeeld fysiotherapie en tandartskosten vergoed. Het is altijd raadzaam om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Levensverzekeringen


Tenslotte is het in Nederland ook mogelijk om levensverzekeringen af te sluiten. Dit zijn verzekeringen die je afsluit op je leven. Veelal spaar je een bepaald geldbedrag door middel van premiebetaling aan een verzekeraar. Voorbeelden van levensverzekeringen:

- Uitvaartverzekering
- Overlijdensrisicoverzekering

Meer over levensverzekeringen lees je op deze website

Welke verzekeringen zijn op jou van toepassing?

Het is een goed idee om jezelf regelmatig de vraag te stellen welke verzekeringen je nodig hebt en of jouw verzekeringen nog wel up-to-date zijn. Dit doe je bijvoorbeeld als je voor het eerst op jezelf gaat wonen of wanneer er kinderen worden geboren. Vind je het lastig om hierin goede keuzes te maken? Je kunt altijd advies inwinnen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Deze persoon denkt graag met jou mee in wat nodig is om onnodige financiële risico's zoveel mogelijk te vermijden.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Verzekeringen".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2019 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden