Renovatie | Vertrouw je op jezelf of op een professional?

opstalverzekering

Renovatie | Vertrouw je op jezelf of op een professional?

 • door de redactie
 • 12-06-2020
Dat hangt natuurlijk grotendeels van je proces af. En van je eigen zelfvertrouwen, kennen én kunnen. En zo zijn er nog wel andere belangrijke factoren te noemen.

Maar sowieso staat je project op losse schroeven wanneer je het baseert op individuele en onsamenhangende ideeën. Dat kun je niet hebben zodra je op het punt staat om een complete renovatie uit te voeren. Chaos creëert alleen maar meer chaos. Wat jij nodig hebt, lieve lezer, is een plan!
Plan maken
We hebben het hier dan wel over de renovatie van je woning, maar de volgende tips kun je ook toepassen wanneer je met je tuin of in je kantoorpand aan de slag gaat. Met welk grootschalig karwei dan ook!

Allereerst kijk je aandachtig naar wat je allemaal wilt aanpassen. Laat je hierbij door niks of niemand afremmen en zet al je wilde plannen in een longlist. Klaar? Mooi! Dan ga je nu alle zaken aan- of afstrepen die eigenlijk helemaal niet zo relevant zijn en misschien voor later bewaard kunnen worden. En bovendien vallen er misschien nog wel een paar klussen af omdat je daar op dit moment het budget niet voor hebt! Uiteindelijk blijven de allerbelangrijkste karweien staan. Hier breng je een overzichtelijke en logische volgorde in aan en voilà, je hebt een planning. Gefeliciteerd!
Benodigdheden
Materialen voor je klus(sen) moeten natuurlijk eerst aangeschaft worden. En misschien beschik je al over een heleboel gereedschappen, maar is je arsenaal nog niet compleet. In dat geval is het verstandig om nog niet direct je portemonnee te trekken maar eerst je omgeving te raadplegen. Wellicht zijn er buren, vrienden en/of familieleden die nog het een en ander hebben liggen en waar jij dan weer gebruik van mag maken. Scheelt weer flink in de kosten.

En ben je van plan echt flink wat af te gaan brokkelen? Dan bevelen we je van harte aan om een geschikte container te huren. Let hierbij wel goed op welke materialen hierin mogen en welke niet.

Zwaarder materieel zul je uiteraard ook moeten huren.
Helpende handen
Weet je precies wat je moet doen maar heb je aan je eigen twee handen niet genoeg? Dan kun je je sociale kringen opnieuw aanboren om te vragen of de mensen daarin je willen helpen. Heb je een professional nodig, dan zul je de Gouden Gids open moeten slaan. Of sites als Mygo raadplegen, natuurlijk. Hier vind je alleen de absolute top onder de vakspecialisten. Ga je wel helemaal zelf op zoek? Ga dan niet direct voor de goedkoopste aanbieders maar zorg dat er een klik tussen jullie is. En maak gerichte afspraken om wederzijdse teleurstellingen te voorkomen!
Regels
Besef wel dat jouw project wellicht niet zomaar doorgang kan vinden. De gemeente kan voor bepaalde aanpassingen een stokje geven, mocht je niet de juiste vergunningen hebben! Ga daarom zeker met de ambtenaren aldaar in conclaaf om je ervan te verzekeren of dit al dan niet het geval is. En ga nooit, maar dan ook nooit aan de slag met verbouwen voordat je vergunning binnen is. Krijg je die namelijk niet of ben je niet in staat om die aan te tonen, dan kun je alles weer afbreken.

Verder zijn er nog sociale regels. Zoals je buren verwittigen over wat je van plan bent en, zo nodig, afspraken met ze te maken. Wel zo netjes, toch?

Zet ‘m op!


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Waarom een opstalverzekering

 • 31-10-2016

Meteorologen geven aan dat we in Nederland steeds vaker rekening moeten houden met noodweer, zoals u onder andere kunt lezen in het Lees meer

Geld lenen voor een verbouwing, hoe werkt dat?

 • 03-03-2020

Wil je jouw huis laten verbouwen, omdat je meer ruimte wilt, of omdat je huis niet helemaal meer voldoet aan jouw wensen? Dan is het belangrijk om goed... Lees meer

Wie is er aansprakelijk bij een storm: jij of je buurman?

 • 16-04-2020

Elk jaar krijgen we wel een paar keer te maken met een zware storm. Op veel plaatsen is er schade door omgewaaide bomen, rondvliegende dakpannen en andere... Lees meer

Koop verstandig en vergelijk prijzen

 • 12-06-2020

Niemand geeft graag meer geld uit dan absoluut nodig. Logisch ook. Er zijn er maar weinigen die het zich kunnen veroorloven om met bankbiljetten te smijten.Lees meer

Voeten op de grond. Jouw grond.

 • 12-06-2020

Misschien is grond het verkeerde woord. We bedoelen namelijk je vloer. Want heb je in je woning of kantoor een nieuwe vloer nodig, dan maak je natuurlijk... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

 • Adres: Saturnusstraat 68
  1829CZ Alkmaar
 • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden