Opstalverzekering en zonnepanelen

Zonnepanelen

Opstalverzekering en zonnepanelen

  • door de redactie
  • 08-03-2017
Het aanschaffen van zonnepanelen wordt steeds populairder en de techniek steeds beter. Doordat de techniek steeds verder verbetert, wordt de aanschaf van zonnepanelen ook in de toekomst waarschijnlijk alleen maar populairder. Maar zonnepanelen bevinden zich meestal op een positie (het dak), waar schade gemakkelijk kan ontstaan door bijvoorbeeld hagel. En hoe zit het met deze eventuele schade? Veel mensen denken dat de schade aan zonnepanelen altijd onder de opstalverzekering valt. Maar klopt dit wel?

Opstalverzekering en zonnepanelen
Het lijkt natuurlijk logisch: zonnepanelen zitten vast aan de woning en schade aan de woning en de daaraan onlosmakelijk verbonden onderdelen, wordt vergoedt door de opstalverzekering. Maar nu interpreteren verzekeraars de definitie van het woord onlosmakelijk, helaas wel verschillend. Bij sommige verzekeraars is namelijk ook de manier waarop de zonnepanelen gemonteerd zijn van invloed op de vraag of eventuele schade wordt gedekt door de opstalverzekering. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld gemonteerd worden met een kliksysteem. Zijn uw zonnepanelen op deze wijze gemonteerd? Dan bestaat er een kans dat uw verzekeraar eventuele schade aan de zonnepanelen niet dekt. Bent u benieuwd of ook uw verzekeraar er een aparte interpretatie op nahoudt? Neem dan eens contact op met de verzekeraar en vraag naar de dekking voor zonnepanelen.

Inboedelverzekering en zonnepanelen
Voor mensen met een huurwoning ligt deze kwestie nog iets ingewikkelder. Wanneer door bewoners van een huurwoning zonnepanelen worden aangebracht op de woning, ontstaat een conflict over eigendom. De woning is in dat geval natuurlijk geen eigendom van de bewoner, maar de zonnepanelen wellicht wel. In deze gevallen kan eventuele schade aan de zonnepanelen gedekt zijn met een inboedelverzekering. Zonnepanelen vallen namelijk onder het huurdersbelang. Onder het huurdersbelang vallen alle aanpassingen die gedaan zijn aan de woning door een bewoner die niet tevens eigenaar is van het object (de huurder). Let er hierbij wel op dat de verzekeraar op de hoogte is van de zonnepanelen. In veel gevallen zijn zonnepanelen namelijk prijzig, waardoor de premie inboedelverzekering ligt kan gaan stijgen. Voor huishoudens met een all-risk opstal- of inboedelverzekering, wordt schade aan zonnepanelen overigens altijd gedekt.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Zonnepanelen".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden