Is mijn woonhuis verzekerd tijdens een verbouwing?

Is mijn woonhuis verzekerd tijdens een verbouwing?

 • door de redactie
 • 09-09-2019
Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is het belangrijk om van te voren even te kijken naar je woonhuis of opstalverzekering. Vaak geven deze verzekeringen maar een beperkte dekking tijdens een verbouwing. De volgende dekkingen zijn nog aanwezig bij een verbouwing:


 • schade door brand

 • blikseminslag

 • ontploffing en schade door vliegtuigen

 • inbraak

 • diefstal

 • vandalismeWat moet ik regelen voordat de verbouwing begint?Voordat de verbouwing aan je woning begint kun je al verschillende dingen doen. Laat een nulmeting uitvoeren aan zowel je eigen huis als dat van de buren. Met een nulmeting wordt de bouwtechnische staat van je eigen huis maar ook het huis van de buren vastgesteld. Krijg je tijdens de verbouwing schade, of krijgen de buren schade, dan kan bij beide worden vastgesteld of deze schade ook door de verbouwing komt of niet.

Bouwmaterialen verzekeren tijdens de verbouwingZonder bouwmaterialen kan er natuurlijk niet verbouwd worden. Het is dan ook belangrijk om de bouwmaterialen te verzekeren. Heb je al een inboedelverzekering en liggen de bouwmaterialen in de woning? Houd er dan rekening mee dat deze inboedelverzekering vaak niet toereikend is voor de bouwmaterialen.

Wie is er precies aansprakelijk?Wanneer je een verbouwing wilt laten doen aan je huis via een aannemer is het belangrijk om te kijken of deze ook een CAR-verzekering heeft afgesloten. De CAR-verzekering dekt de schade welke de aannemer mogelijk maakt aan je huis maar ook aan je eigendommen. Natuurlijk kan je ook zelf de verbouwing uit gaan voeren en ook vrienden vragen om je hiermee te helpen. Het is belangrijk om dan ook per vriend na te gaan of deze ook een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Daarnaast is het belangrijk dat deze aansprakelijkheidsverzekering de schade vergoedt welke zij tijdens een verbouwing aanrichten bij iemand anders z'n woning.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering nodig?Wanneer je een aannemer de verbouwing laat doen kan een rechtsbijstandsverzekering handig zijn. Mocht je met de aannemer een probleem krijgen dan zou dit tot een juridisch geschil kunnen komen. Met een rechtsbijstandsverzekering zorg je er voor dat je tijdens dit juridische geschil de kosten gedekt worden. Zorg er wel voor dat de rechtsbijstandsverzekering op tijd wordt aangevraagd. Pas na drie maanden gaat de dekking vaak in omdat er een wachttijd aan vast zit. Omdat de premie van rechtsbijstandverzekeringen flink kunnen verschillen is het slim om goed te vergelijken. Dit kan via de rechtsbijstandverzekering vergelijker van Totaalbesparen.com.

Wat moet ik doen als de waarde van mijn woning stijgt?Wanneer de waarde van je woning door de verbouwing stijgt is het belangrijk de opstalverzekering aan te passen. Hiermee wordt voorkomen dat je huis onderverzekerd is en je dus bij schade minder krijgt uitgekeerd dan nodig is.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Valt glasschade onder een opstalverzekering?

 • 10-09-2019

Glasschade komt vaker voor dan u denkt. Daarom is een goede glasverzekering zeker geen overbodige luxe. Er zijn veel verzekeraars die een glasverzekering... Lees meer

Heb ik een opstalverzekering nodig voor een huurwoning?

 • 17-09-2019

Als je net in je nieuwe huurwoning gaat wonen dan koop je al je meubels en krijg je een kriebel in je maag. Die nieuwe meubels daar ben je best wel een... Lees meer

Wat wordt gedekt door een opstalverzekering?

 • 24-09-2019

Alle huiseigenaren zijn verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als u een huis huurt... Lees meer

Wat is het verschil tussen een opstal en inboedelverzekering?

 • 07-10-2019

In de basis is het heel eenvoudig om het verschil tussen deze twee verzekeringen uit te leggen. Bij een Lees meer

Is een Opstalverzekering verplicht?

 • 16-10-2019

We hebben tegenwoordig allemaal een enorme hoeveelheid zaken waar we ons voor kunnen, of moeten, verzekeren. Wanneer je de inventarisatie maakt van wat... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

 • Adres: Pijlkruidstraat 14
  2215GD Voorhout
 • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden