Digitaal valuta kopen online is eenvoudig

Cryptocurrency

Digitaal valuta kopen online is eenvoudig

  • door de redactie
  • 22-05-2018
Naast de fysieke Euro wordt er ook steeds meer gewerkt met online betaalmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een digitale valuta. Het is voor veel mensen nog een raadsel hoe al deze digitale valuta werkt. Na het lezen van dit artikel, weet je alles over digitaal valuta kopen online wat je wilt. Doordat steeds meer zaken zich online af spelen wordt er ook met digitale valuta gewerkt. Digitale valuta werkt als volgt, je kunt via bijvoorbeeld Bitvavo digitale valuta kopen. Dit betekent dat je een bepaald bedrag aan digitale valuta op jouw account krijgt. Vervolgens kun je met deze digitale valuta aankopen doen zoals ook met fysiek geld. Je hebt dus net zoals bij fysiek geld zelf beheren en besteden. Een partij waar jij de digitale valuta aanschaft heeft geen toegang tot jouw eigen tegoed. Online kun je dus makkelijker aankopen doen en net zoals bij een fysieke valuta fluctueert de waarde van de “munt”. De waarde van jouw digitale valuta kan dus stijgen maar ook dalen. Het is een leuke wisselwerking die voor veel mensen voor een uitdaging zorgt. Maar er zijn veel meer mogelijkheden met digitale valuta die niet veel mensen kennen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over de veiligheid en het opslaan van deze digitale valuta. Het is namelijk niet de bedoeling dat je deze valuta kwijt raakt of dat jouw account wordt gehackt.

Wat kun je allemaal doen met digitale valuta?
Een digitale valuta wordt ook wel een cryptovaluta genoemd. Met een cryptovaluta kun je verschillende taken uitvoeren. Je kunt namelijk overboekingen doen, net zoals bij gewone banken. Het is bij digitale valuta vaak wel verbonden aan kosten, het doen van een overboeking gaat gepaard met eenmalige kosten per overboeking. Daarnaast kun je doordat de waarde constant fluctueert goed handelen met cryptovaluta. Dit is ook waardoor cryptovaluta zoals de Bitcoin voornamelijk bekend is geworden. Het investeren van digitale valuta in een project of bedrijf is ook een populaire optie. Natuurlijk kun je ook gewoon betalen voor diensten en goederen uitvoeren met de digitale valuta’s en particuliere transactie kunnen ook gedaan worden. Daarnaast worden digitale valuta ook veel gebruikt om te gokken of om dekking te bieden aan nationale valuta’s die snel devalueren. Hierbij kun je denken aan de noodtoestanden in Griekenland en Venezuela. Zoals je merkt kun je met digitale valuta veel meer dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. De valuta kan namelijk voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden en daarom worden cryptovaluta ook steeds populairder.

De voordelen van digitale valuta
Vaak wordt er alleen maar gekeken naar de nadelen van digitale valuta, het is namelijk nog een vrij nieuw gegeven en dat is voor veel mensen nog even aftasten. Maar het is belangrijk om realistisch te zijn want de voordelen van digitale valuta worden steeds groter. Je hebt namelijk geen bank meer nodig, die als een schakelaar tussen de particulier en het geld dient. Bij digitale valuta ben je zelf baas over jouw valuta en kun je dit op makkelijke en veilige manier beheren. De transactie tussen digitale valuta gaan een stuk sneller dan bij banken. Als je een transactie doet, dan is hier geen bank voor nodig om het akkoord te geven. En dus kun je zelfs tijdens feest- en zondagen gewoon transacties uitvoeren die enkele seconden later op de gewenste plek komen. Dit betekent dat je veel sneller gebruik kunt maken van de digitale valuta en de mogelijkheden van deze munt. Daarnaast heb je bij digitale valuta een stukje anonimiteit, wat je bij een bank niet kan hebben. Een bank heeft namelijk allerlei persoonlijke gegevens nodig voordat een rekening geopend kan worden. Dit is het kopen van digitale valuta online een stuk minder. Verder is het steeds populairder en kun je de digitale valuta daarom ook steeds vaker gebruiken. Dit zorgt ervoor dat steeds meer webshops en bedrijven ook betalingen via cryptovaluta gaan accepteren.

Verschillende soorten digitale valuta
We kennen allemaal de Bitcoin, het populairste cryptovaluta. Maar wat veel mensen niet weten is dat er naast de Bitcoin nog veel meer digitale valuta bestaan. Je kunt geheel zelf bepalen welke valuta je digitaal koopt en gebruikt. Het is per cryptovaluta verschillend wat de waarde van de “munt” is en wat je ermee kunt kopen. Een Bitcoin is doordat het de meest populaire en meest gebruikte digitale valuta is, vaak een goede keus. Hij wordt veel geaccepteerd in webshops en dergelijke. Naast de Bitcoin heb je digitale valuta zoals Ripple, Ethereum, Litecoin, Verge, NEO, Bitcoincash en Qtum. De Bitcoin Cash is een letterlijke kloon van de originele Bitcoin maar heeft een stuk snellere transactietijd. Ripple is een munt die is ontstaan om samen te werken met de financiële wereld en niet tegen de financiële wereld. Het is dus belangrijk voordat je daadwerkelijk digitale valuta gaan kopen, dat je je laat informeren over de verschillende valuta’s en de functies daarvan. Iedere valuta is anders en voor ieder doel is een andere valuta beter.

De veiligheid is erg belangrijk
Het is erg belangrijk om je geld veilig op te bergen. Fysiek geld leg je nooit zomaar ergens neer zonder dat het goed beveiligt is of dat je het zelf in de gaten kunt houden. Bij digitale valuta is dat ook erg belangrijk, helaas wordt dit door veel mensen en bedrijven over het hoofd gezien. Allereerst is het belangrijk om tijdens het proces van het digitale valuta kopen online dit te doen via een goed beveiligde website. Hierdoor kan er geen hack plaatsen vinden of belangrijke gegevens lekken. Het is daarom belangrijk om voordat je digitale valuta aanschaft te controleren of het bedrijf en de website daadwerkelijk goed beveiligt is. Natuurlijk kun je zelf ook een groot deel van de veiligheid van je digitale valuta bepalen. Het aanmaken van een sterk wachtwoord en het inschakelen van een twee-factor authenticatie scheelt een hoopt. Een twee-factor authenticatie betekent dat je via jouw mobiele telefoon een code krijgt waarmee je na het inloggen met de inloggegevens nog een code moet invullen. Omdat deze code binnenkomt via jouw telefoon kunnen hackers niet zomaar jouw account inkomen.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Cryptocurrency".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2019 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden