De juiste opstalverzekering vinden

Afsluiten

De juiste opstalverzekering vinden

  • door de redactie
  • 30-07-2019
Wanneer u een huis heeft gekocht met hypotheek, bent u door de hypotheekverstrekker verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Met deze verzekering is uw woning verzekerd tegen verschillende schades. Een hypotheekverstrekker verplicht u tot het afsluiten van een opstalverzekering om de investering te beschermen. Mocht uw huis instorten zonder dat u een opstalverzekering heeft afgesloten, dan zijn zowel u en indirect hoogstwaarschijnlijk ook uw hypotheekverstrekker, alles kwijt. Daarom wordt u verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Het is dan belangrijk om de juiste opstalverzekering te vinden. Want hoewel de meeste opstalverzekeringen maandelijks opzegbaar zijn, leert de ervaring dat de meeste huishoudens na het afsluiten van een opstalverzekering niet meer overstappen naar een ander. Dat komt vooral doordat de premies niet heel erg verschillend zijn en de dekkingen ook niet.

Dekkingen vergelijken
Wanneer u een verzekering vergelijkt, doet u dat meestal op basis van de premies en dekkingen. In het geval van een opstalverzekering heeft het vergelijken op basis van dekking echter niet heel veel nut. Alle opstalverzekeringen bieden namelijk dekking tegen schade die ontstaat aan het object (de woning). Bij alle verzekeraars wordt dezelfde vuistregel gehanteerd over wat hieronder valt; wanneer een onderdeel onlosmakelijk verbonden is met de woning, valt deze onder de opstalverzekering. Om te bepalen of een onderdeel onlosmakelijk verbonden is met de woning, moet gekeken worden of het onderdeel zonder schade te veroorzaken aan de woning, kan worden verwijderd. Is dit niet het geval? Dan wordt schade aan het onderdeel gedekt door de opstalverzekering. De dekkingen bij de verschillende verzekeraars zijn dus allemaal vrijwel hetzelfde. Ook de verschillende oorzaken die ten grondslag mogen liggen aan eventuele schade, zijn bij vrijwel alle verzekeraars hetzelfde.

Inboedel- of opstalverzekering?
Vaak wordt de opstalverzekering geschaard onder de woonverzekering. Deze verzekering vormt samen met de inboedelverzekering de zogenaamde woonverzekering. Daarbij verzekert u met een opstalverzekering het object, en met een inboedelverzekering uw losse bezittingen die zich in de woning bevinden. Waar de opstalverzekering schade vergoedt aan onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de woning, biedt de inboedelverzekering dekking tegen schade aan uw losse spullen in huis. Daarnaast kan vaak gekozen worden voor een buitenhuisdekking waarmee uw spullen ook buiten de deur verzekerd zijn.

Premie woonverzekering vergelijken
Ondanks dat de prijsverschillen tussen de opstalverzekeringen klein zijn en de dekking vrijwel overal hetzelfde, is het toch zeker aan te raden opstalverzekeringen te vergelijken. De kans is namelijk klein dat u nog overstapt van verzekeraar nadat u een opstalverzekering heeft afgesloten. Zelfs wanneer een bepaalde opstalverzekering maar een euro duurder is op maandbasis, kan het kiezen van de juiste opstalverzekering over een periode van 10 jaar €120 schelen. En dat is snel verdient aangezien het vergelijken van opstalverzekeringen niet meer dan 2 minuten in beslag neemt.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Afsluiten".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2020 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden