5 redenen om je pensioen te vergelijken!

Pensioen

5 redenen om je pensioen te vergelijken!

  • door de redactie
  • 03-01-2017
Je pensioen is sparen voor later. De periode wanneer je niet meer werkt en lekker alle tijd hebt om te doen waar je altijd van droomde. Dat kan zijn reizen, tuinieren, aan je hobby werken, iets nieuws leren of wat dan ook. Om ook na je werkperiode comfortabel te leven is het belangrijk om op tijd na te denken over je pensioen opbouw. Pensioen vergelijken hoort daarbij.

Je opties om je pensioen te vergelijken!


Wat je keuzes zijn binnen je pensioen is afhankelijk van waar je werkt. Want je werkgever kiest je pensioenfonds of je pensioenfonds is gekoppeld aan het vakgebied waar je werkt. Daarin kun je dus niet direct kiezen. Wel kun je binnen je pensioen kiezen hoe je wilt beleggen en of je aanvullend pensioen wilt opbouwen. Hieronder 7 redenen waarom.

1. Het juiste bedrag bepalen
Wat je maandelijks comfortabel vindt om van te leven, kun je alleen zelf bepalen. Je kunt namelijk nu al redelijk inschatten wat je na je pensioen maandelijks krijgt. Is dit te weinig, dan moet je wellicht bij verzekeren.

2. Voorkom een pensioengat
Als je niet werkt, bouw je geen pensioen op. Ook als je zelfstandig werkt, moet je zelf je pensioen opbouw aanvullen en regelen. Zit je dus in een werkgebied waar dit voorkomt. Hou dan goed in de gaten wat je opbouwt. Een pensioengat ontstaat snel en is lastig te dichten. Een pensioengat is een tekort waardoor je minder overhoudt bij je pensioengerechtigde leeftijd

3. Je situatie gaat veranderen
Veel mensen staan er niet bij stil dat je leven na je studie tot je pensioen enorm verandert. Je koopt/huurt een woning, start een gezin, gaat samenwonen of trouwen, krijgt wel of geen kinderen. Al deze veranderingen hebben invloed op je pensioen en het geld dat je nodig hebt na je pensioen. Anticipeert hier dus goed op en besef je dat je situatie gaat veranderen. Ook al zie je dat nu nog niet gebeuren.

4. AOW regels veranderen snel
Let op de wetgeving kan veranderen, zo verandert de AOW regeling de afgelopen jaren flink. Hierdoor kan het zijn dat je pensioen eerder begint dan je AOW gerechtigde leeftijd. Je AOW is een uitkering die je krijgt op de leeftijd dat volgens de wet bepaald is. Meestal wordt AOW In de berekeningen van je pensioenverwachting meegenomen. Maar let op de leeftijd van het krijgen van AOW verandert en kan je een AOW gat opleveren. Hou hier dus rekening mee.

5. Resultaten in het verleden bieden geen garanties
Beleg je offensief met je pensioen, omdat dat juist de afgelopen jaren gunstig was. Hou dan wel in je achterhoofd dat het ook economisch tegen kan zitten. Meer offensief beleggen betekent ook dat je meer risico loopt om ook minder pensioen op te bouwen. Ook al deed de economie het de afgelopen maanden weer beter, het is geen garantie dat het maar blijft stijgen.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn artikelen gevonden met als onderwerp "Pensioen".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Zeker BV

  • Adres: Pijlkruidstraat 14
    2215GD Voorhout
  • E-mail: info [at] opstalverzekeringvergelijken.com
Direct contact

© 2019 Opstalverzekeringvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden